ISBJÖRNAR

Isbjörnar
 
Isbjörnarna lever på Arktis eller så är dom på en djurpark. Just nu har isbjörnarna det väldigt svårt där på Arktis. Isen håller på att smälta.
 
Är detta vårat fel?
Ja, detta är vårat fel (alltså människorna) att isbjörnarna och andra djur blir utsatta och förmodligen kommer dö ut.
 
Men varför blir dom det?
Jo, det är för att vi människor bara tänker på oss själva och inte  på andra varelser som kan påverkas av att vi t ex kör bil, har fabriker, har på datorn utan att ens kolla på den osv.
 
Vad kan vi göra åt det?
När man sitter vid sin datorn/moblien och ser en isbjörn som inte ha det bra, tänker man bara "Oh,stackars lilla isbjörn". Men det hjälper inte att bara sitta vid datorn och tänka att någon annan ska hjälpa de. DU är en av dom  som kan hjälpa isbjörnarna.
 
Är det bara isbjörnarna eller är det andra djur?
Det är såklart inte bara isbjörnarna utan andra djur som t.ex elefanter, apor, noshörningar, katter, hundar och andra sorters djur. Vi måste ta vara på djuren som vi har i vårat samhälle. Dom har också känslor, dom har också ett hjärta och en själv att vela leva men helt ärligt så är vi människor ganska egostiska, till och med vi som skriver detta. Vi tänker egentligen bara på oss själva och bryr oss inte så mycket om konsumenterna.
 
Kan man hjälpa dom på något sätt? Skänka pengar, bli fadder eller vad som helst.
Ja, DU kan bli isbjörnsfadder på WWF (världsnaturfonden) igenom att betala en liten summa pengar som också går till andra djur som är utrotningshotade. Man kan skriva till tidningar som upplyser alla att inte köra lika mycket bil, kanske köpa en mijövänlig bil, inte släppa ut gaser för rolighetens skull osv. Man kan också starta organisationer, ta kontakt och bli medlem i olika organisationer och försöka upplysa andra helt enkelt. Igenom att man upplyser alla så får alla en tanke på dom och kan kanske göra något åt det. Allas tanke är till stor hjälp!
Imorgon kommer det upp två videos på isbjörnar om inte den ena kommer idag. Vi har lite problem med videofyen men om det löser sig ikväll så kommer den ena videon upp, den andra kommer upp imorgon och om vi inte lyser det med videofy så kommer de upp imorgon (båda 2).
 
Glöm heller inte att Isbjörnar är precis som alla andra djur oavsett om dom är farliga eller inte. Dom är värda att leva. Glöm inte det! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0