Hundar i Kina

Hur har hundarna i kina EGENTLIGEN? Jo, jag, en av oss i teamet som jobbar här - är väldigt intresserad av just hundar och att alla hundar förtjänar ett bra liv (självklart andra djur också!). Även om Kina är ett stort land med fina städer på vissa ställen så har dom som alla andra länder också har - en del problem. Vissa kineser äter hundar och andra djur, samt ibland katter. Dom behandlar inte djur på det bästa sättet som vi andra hade behandlat dom. Dom hämtar upp hemlösa hundar och katter och lägger ungefär 5 st i en liten bur som bara är gjord för en. Dom samlar alla burar på ett ställen, utan mat och utan vatten. När det väl börjar ta slut på lagret med döda hundar så slaktar de dom på alla olika möjliga sätt. Dom ger dom flera volts stötar medans dom stryper dom, dom hänger dom upp och ner och drar av skinnet medans dom är levande, dom skriker och lider något FRUKTANSVÄRT. Dom misshandlar dom till döds. Är detta okej? Att döda ett djur på detta sättet? Det tycker VERKLIGEN inte jag!
 
Nu dom senaste åren när internet, facebook och andra sociala nätverk finns - har det kommit mycket protester kring detta eftersom inte alla kineser äter hundar och andra sånna djur som far illa. Det läggs upp hemska videos på facebook som sprids snabbare än någonsin men inget blir bättre, förutom att restauranger minskas där hundar står på menyn men inte ett allvarlig förändring har kommit. Det enda vi kan göra är att sprida videos på det ( oasvett om det är hemska! ) och få folk att inse att dom inte må bra av detta, att hundar och andra djur inte ska bli behandlade så. Om man nu tvunget ska äta hundar och sånt  i Kina så behöver man inte döda dom på det sättet, att misshandla dom är inte ett bra sätt att döda ett djur på. Dom kan äta hundar som har blivit avlivade av sjukdommar eller har somnat in för att domär för gamla och inte döda en frisk hund bara för ätandes skull. Och vi märker IGEN att vi är väldigt själviska och inte tänker på något sätt än på oss själva. Ibland är det bra att tänka på sig själv men inte alltid. 
 
Här är några bilder på detta, VARNING!!
Snart kommer det upp videos som är dubbelt så fruktansvärt, men det är viktigt att se att världen inte alltid ser ut som det gör på tv.
 
 

VECKANS DJUR: HUNDARNA OCH KATTERNA I KINA

Veckans djur blir: HUNDARNA OCH KATTERNA I KINA
 
Det kommer att komma upp en del hemska videos och texter och nästa vecka kommer förmodligen det handla om hemlösa djur i allmänhet. Då kommer det komma upp videos på djur som får hjälp och det kan vara så sorgligt ( eller glädjetårar ) att man kan börja gråta. Helptheanimals-teamet ska samna ihopa lite fakta så kommer det första inlägget upp imorgon, samt lite videos hur djuren har det.
 
OPS. VI VARNAR FÖR KÄNSLIGA TITTARE!!!

WOW

 
Helt fantastiskt, ger mig både negativa och positiva känslor att se detta!!!
Vad tycker ni? Är detta rätt eller fel?
 
Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering och hoppas att vi startar att blogga som vanligt nästa vecka med ' veckans djur ' 

RSS 2.0